Back to top

Els casals d’estiu de Creu Roja Joventut acullen 90 infants a la província de Tarragona

Els casals es duen a terme en grups reduïts de 10 persones, dos dies a la setmana, a les localitats d’Amposta, Reus, Valls, Tarragona i Vila-seca.

La Creu Roja Joventut ha posat en marxa, un any més, diversos casals d’estiu a la demarcació de Tarragona, on els infants i joves amb dificultats socioeconòmiques poden gaudir d’un espai de lleure de qualitat.

Es tracta d’infants que han estat atesos durant tot el curs escolar pel personal tècnic i el voluntariat, i amb els quals s’ha realitzat un acompanyament online dins el període de confinament.

Grups reduïts de 10 persones

creu roja

En motiu de la COVID-19 les activitats es realitzen en grups reduïts de 10 persones seguint sempre les mesures de seguretat i protocols de desinfecció establerts. Cada grup compta amb un monitor amb formació específica com a Responsable d’Higiene i prevenció, tal com requereix la Generalitat, i en cada aula es disposa de tots els productes d'higiene necessaris segons la normativa.

Els casals es desenvoluparan durant el mes de juliol, dos dies per setmana, a les localitats d’Amposta, Reus, Valls, Tarragona i Vila-seca, amb la possibilitat d’ampliar-se al mes d’agost si es compta amb mitjans suficients i la situació sanitària ho permet.

creu roja

Les activitats es realitzen a les seus de cada assemblea local i, en el cas d’Amposta, als espais cedits per l’Institut Escola Agustí Barberà. És en aquest municipi on es treballa amb un major nombre d’infants, en total una cinquantena.

El projecte compta aquest any amb 90 nens i nenes, als qui s’ha fet entrega de kits individuals de material per desenvolupar les activitats programades, procurant així minimitzar el risc de contagi.

L’objectiu dels casals és oferir una alternativa educativa que promogui el desenvolupament integral dels menors, alhora que es treballi l’adquisició de valors.

Eines de gestió emocional

En el context d’excepcionalitat actual, en el que han passat un llarg període de temps fora del seu entorn social habitual, es procura donar-los eines de gestió emocional i reforçar els vincles interpersonals.

Es treballen aspectes que fomenten el sentit de comunitat i respecte envers als altres, així com les noves rutines d’higiene i protecció. Per altra banda, el projecte assegura als menors un àpat saludable i nutricionalment complert que reforça la seva alimentació.

Enguany són 20 persones voluntàries i 3 persones tècniques de Creu Roja Joventut les que formen l’equip de monitors de lleure del programa, que atendran els infants de 5 casals.

Acompanyament durant el confinament

casal cvreu roja

En època de COVID19 l’equip tècnic i el voluntariat de Creu Roja Joventut ha seguit amb la tasca d’acompanyament als infants que atenien. Es va virtualitzar els programes de suport a infants i joves, “Èxit Escolar” i “INN” (Inserció Nens i nenes), per tal de seguir en contacte amb els infants i joves dels programes, donant-los suport a través de dues sessions online a la setmana.

Per fer possible l’adaptació digital als programes de Creu Roja Joventut es va fer entrega de dispositius mòbils i targetes SIM amb dades mòbils a les famílies sense mitjans suficients.

A més de material educatiu, kits d’entreteniment, llibres i joguines educatives, que ara s’utilitzen per dinamitzar les classes i activitats de lleure als casals. En total, durant el període de confinament, es va fer entrega de: 551 kits d’entreteniment, 187 kits de material escolar, 34 tablets, 13 targetes SIM i més de 350 llibres de lectura.

Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 155 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones arreu del món.

A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 persones voluntàries i més de 300 punts d'atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials.

L’entitat té també el suport de més de 227.0000 persones sòcies, empreses i aliats. La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades