Back to top

Els casos de frau elèctric es tripliquen al Baix Camp

La companyia Fecsa Endesa obre més de 1600 expedients principalment a empreses conectades il•legalment a la xarxa. Tarragona és la segona demarcació amb més expedients oberts. A Catalunya s'han comptabilitzat més de 130 casos cada dia.
Frau elèctric Mont-roig del camp

L'equip de tècnics de la companyia ha detectat frau elèctric en una empresa de Mont-roig del Camp aquest dilluns al matí, ja que el consum d'aquest negoci dedicat a la fabricació de gel era baix segons els operaris. Després de comprovar-ho els tècnics han desendollat l'empresa connectada a la xarxa il·legalment.

Aquest és un dels 1642 casos de frau elèctrics a la comarca del Baix Camp durant el 2016, dels quals s'han recuperat 19 milions de kilowatts d'energia. Aquestes dades es tradueixen amb un increment de gairebé un 300% respecte l'any anterior, el que ha suposat multiplicar per tres els casos de frau.

Pel que fa al conjunt de la demarcació de Tarragona es reprodueix el mateix patró. Dels 2.348 casos de frau l'any 2015 han passat a 5.764, convertint Tarragona en la segona demarcació amb més expedients, després de Barcelona amb 34.530 inspeccions. Segons dades de l'elèctrica s'han comptabilitzat més de 47 mil casos d'energia defraudada a Catalunya enguany, el que representa 130 expedients diaris i l'energia recuperada s'ha xifrat en 647 milions de kilowatts hora.

La majoria d'ells són empreses i tant sols l'1% corresponen a famílies amb pocs recursos econòmics.