Back to top

Els Cavallets de Reus rejoveneixen de la mà de Manel Llauradó

Enguany es compleixen dues dècades del naixement del Ball de Cavallets de Reus, una efemèride que ha portat als membres d'aquesta entitat a renovar els seus cavalls. L'escultor Manel Llauradó, creador de les vuit figures, és l'encarregat ara de renovar-les i posar-les a punt per Sant Pere.
cavallets

20 anys després d'haver nascut en aquest taller, les vuit figures del Ball de Cavallets de Reus tornen a casa per rejovenir-se. Amb motiu d'aquest aniversari, els membres de l'entitat han encarregat una operació de restauració al creador de les figures, l'escultor Manel Llauradó.  Malgrat que els cavallets no es trobaven en molt mal estat, sí que necessitaven una repassada per millorar el seu aspecte físic. Ratllades, cops i algun que altre forat eren els desperfectes més habituals en aquest cavallets.

Un cop iniciats els treballs de restauració, el que més ha sobtat a les membres de l'entitat no és el fet que els cavallets no portin vestits. Per Marian Melo, membre de l'entitat, el que més l'ha sorprès al veure les figures en el procés de restauració és la manca de cua dels cavalls i els ulls tapats, per protegir-los de la pintura. 

En els propers deu dies, l'artista Llauradó espera tenir llestos els cavallets. Queda encara pendent saber si l'entitat celebrarà l'efemèride amb una festa d'aniversari o bé si únicament lluiran la nova imatge per Sant Pere.