Back to top

Els centres educatius tanquen portes pel coronavirus

A partir d'avui i durant les properes dues setmanes els centres educatius de tot Catalunya estan aturats.
Col·legis tancats

Després que ahir el president de la Generalitat anunciés la mesura com a prevenció davant la onada de contagis pel coronavirus, aquesta és la imatge als centres educatius a tot Catalunya i també a Reus... Patis tancats, aules buides i nens i nenes a casa. Una imatge que es repetirà, com a mínim, durant els propers 15 dies.

Carrers menys transitats

Aquest divendres la circulació pel centre de Reus en hora punta era molt més pacífica que la resta de dies laborables d'aquesta mateixa setmana. De fet, les principals artèries de la ciutat semblaven les d'un dissabte i fins i tot d'un diumenge. Pel carrer s'han vist alguns menuts acompanyats dels seus pares, però també d'algun avi o àvia, sent aquests població de risc.

Recordem però que la Consellera de Salut, Alba Vergés, assegurava ahir que només s'ha aturat l'activitat lectiva i que els més menuts no tenen l'obligació de restar confinats a casa seva...Totes les escoles han penjat a les portes un comunicat oficial on explica el motiu del seu tancament, la crisi del coronavirus, sense saber encara quina afectació tindrà tot plegat. mantenen les regles imposades per la Generalitat.

'No són unes vacances'

Des del sindicat d'educació USTEC, però, ho tenen molt clar: no són unes vacances. Per aquest motiu, insten a tots els alumnes a seguir amb l'activitat lectiva des de casa a través dels moodles.

L'USTEC demana pal·liar els problemes de conciciliació

Així doncs, des d'aquest divendres 13 de març i durant 15 dies, més de 300 centres educatius de tot el Camp de Tarragona tancaran les seves portes. Una mesura preventiva que segons el sindicat s'hauria de seguir des de tots els sectors. Tanmateix, i en aquest sentit, des d'USTEC insten al govern de la Generalitat perquè estableixi mesures extraordinàries per pal·liar els problemes derivats de la conciliació.

Paraules clau:

Notícies relacionades