Back to top

Els ciclistes exigeixen respecte a la carretera

ADRIÀ MORTE

Més d'una cinquantena de ciclistes han homenatjat a Valerio Bondesio, el ciclista reusenc que va perdre la vida el passat 10 de juliol de 2014 en ser atropellat per un conductor a Riudecols. Ho han fet amb una marxa reivindicativa fins al lloc on va patir l'accident. Allà, han instal·lat una bicicleta blanca, símbol universal per recordar els ciclistes víctimes de la carretera. 

La filla de Valerio Bondesio ha col·locat la bicicleta blanca, símbol de la unitat de la comunitat ciclista, reclam d'una carretera més segura i un altar per honrar la mort d'un company atropellat. Un símbol que en les properes setmanes es podrà veure des de la carretera. Aquest ha estat el punt culminant d'una marxa reivindicativa que s'ha iniciat a Reus i que ha tingut com a parada final el lloc on Valerio Bondesio va patir l'accident ara fa dos anys. Un acte per homenatjar a ell i tots els ciclistes morts a la carretera.

En l'acte s'ha llegit un manifest per tal de reclamar a les institucions que es posin més del costat de la bicicleta i que pensin en ella a l'hora de crear noves infraestructures. Per exemple, confeccionar carrils més separats i impulsar campanyes que incideixin en el metre i mig de distància. Al vespre del 10 de juliol de l'any 2014, un cotxe va envestir a Valerio Bonesio, quan pedalava a la Nacional 420 a l'alçada de Riudecols. El conductor del vehicle va donar positiu en el test d'alcoholèmia duplicant la taxa permesa.

La marxa reivindicativa ha estat organitzada per Bicicamp, la plataforma 'respecte pels ciclistes Tarragona' i ha comptat amb la presència de ciclistes d'arreu de la demarcació.