Back to top

Els clarinets omplen Prades de música

Tanca la dinovena edició del Festival Internacional de Música de Prades amb set concerts programats i la participació d'una quarantena d'alumnes al Curs de Clarinet Joan Plaja. Els actes s'han allargat durant una setmana.
Els clarinets omplen Prades de música

Amb el concert final s'ha tancat el 19è Curs Internacional de Clarinet de Prades. Han estat unes estades musicals en què professors i professionals intenten ampliar els coneixements dels infants i joves amb classes de clarinet, però també amb l'audició de concerts i posant èmfasi en la pràctica de l'instrument en grup. Tal i com explica el director del Curs de Clarinet Joan Plaja, Francesc Navarro, "nosaltres volem potenciar molt el tema de música de cambra, és a dir, formar grups. És una assignatura que durant el curs normalment els nanos no fan, perquè no tenim temps".

Més enllà de la música, però, les estades són també un espai per compartir experiències amb altres persones i divertir-se amb activitats paral·leles. Una de les alumnes, Abril Oliveres, destaca el fet que també van a la piscina, fan jocs de nit i dormen en bungalows. Un altre alumne, Pep Mateo, diu que "t'ho passes bé amb els amics, amb els companys, disfrutes i a sobre aprens molt de clarinet".

Des de l'ajuntament fan una valoració molt positiva tant del curs de clarinet com del festival de música, ja que són activitats que es complementen. Segons l'alcaldessa, Lídia Bargas, "pel municipi de Prades suposa un canvi espectacular quan arriben els clarinets, perquè el poble s'omple de música, i trobes alumnes tocant els clarinets per tot arreu. (...) I per una altra banda, ens suposa, a les nits, amb el Festival Internacional de música, doncs poder gaudir d'uns concerts d'una categoria espectacular, que si no fos així, no podríem gaudir".

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades