Back to top

Els clubs esportius de la ciutat s'acullen a l'ERTO

Al Reus Deportiu se li suma també el Club Tennis Reus Monterols i el Club Natació Reus Ploms, que opten per implantar aquesta mesura. Units, clamen que els socis segueixin pagant les quotes per poder sobreviure.
Imatge de l'escut del Club Natació Reus Ploms

Crida urgent dels directius dels clubs reusencs a la conscienciació ciutadana. El Reus Deportiu, el Club Tennis Reus Monterols i el Club Natació Reus Ploms van haver de tancar les seves portes el dia 13 de març, seguint les ordres del Govern Espanyol per tal de frenar l'expansió dels contagis de coronavirus.

Un fet que continua generant les despeses habituals, però no ingressos, i que ha obligat a tots tres a acollir-se a un ERTO.

L'ERTO en xifres

Al Reus Deportiu han quedat afectats un total de 116 treballadors dels 135 totals, al Ploms, 55 dels 68 disponibles i al Monterols, la totalitat de la plantilla, més d'una cinquantena de persones.

La situació de crisi provoca que l'única font d'ingressos de les entitats ara mateix sigui la de la quota que paguen els socis, i és per això que els presidents reusencs preguen que les baixes siguin les menys possibles.

Mònica Balsells, presidenta del Reus Deportiu:

"El Reus Deportiu és propietat dels socis. Tots els diners que es generen es destinen a l'entitat. Per tant, els socis han d'entendre que necessitem les seves quotes per seguir vius".

Gràcies als diners dels abonats, el Reus Deportiu ha pogut pagar la mensualitat total d'aquest mes de març als seus treballadors.

Imatge de la façana exterior del Reus Deportiu
Imatge de la façana exterior del Reus Deportiu

L'ERTO garanteix que els treballadors rebin ingressos

En el cas del Club Natació Reus Ploms, dins l'entitat només hi treballen membres de l'equip de manteniment, neteja i la junta directiva.

L'ERTO garanteix doncs que els empleats puguin seguir cobrant durant aquest temps que queden inoperatius i tornar al seu lloc de treball habitual quan la situació es normalitzi.

Imatge de la piscina del Club Natació Reus Ploms
Imatge de la piscina del Club Natació Reus Ploms

Isidre Guinjoan, president del Club Natació Reus Ploms:

"La decisió d'acollir-nos a l'ERTO es pren amb l'objectiu de garantir que els treballadors rebin la part total de les seves mensualitats".

Frenar al mínim les despeses

Aquestes no són les úniques mesures que han hagut de prendre els diferents directius durant aquests dies. Les reunions amb els bancs i els proveïdors han estat continues amb l'objectiu de rebaixar el deute al mínim.

Imatge del Club Tennis Reus Monterols
Imatge del Club Tennis Reus Monterols

La situació provoca també molta incertesa a causa dels canvis constants a escala política i legal que impossibiliten establir plans de xoc a llarg termini.

Jordi Compte, president del Club Tennis Reus Monterols:

"Ens reunirem en un futur per prendre. No podem preveure però, a hores d'ara, quines decisions seran".

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades