Back to top

Els clubs ganxets obtenen 3 ors al Campionat d'Espanya de Taekwondo

Estela Andrade, del Gimnàs Koryo, s'ha proclamat campiona nacional de "poomsae" en categoria individual júnior, i Hugo Torres i Yailin Ruiz ho han fet en parelles. Natalia Moreno, del Taekwondo Damián, ha obtingut el seu primer or en categoria sènior en la modalitat de combat.
Estela Andrade, Campiona d'Espanya de poomsae en categoria júnior

El taekwondo reusenc està d'enhorabona. El Gimnàs Koryo i el Taekwondo Damián han aconseguit un total de quatre medalles al Campionat d'Espanya de Taekwondo celebrat a Alacant aquest cap de setmana.

Estela brilla amb llum pròpia

Pel que fa al Gimnàs Koryo, especialitzat en tècnica o "poomsae", Estela Andrade ha revalidat per setè any consecutiu el títol de campiona nacional. La reusenca ha aconseguit l'or en categoria individual júnior situant-se ja líder en la primera de les dues actuacions realitzades. En la segona, la puntuable, no ha fallat, pujant així al número 1 del podi. La taekwondista ja tenia assegurat viatjar a Turquia el primer cap de setmana d'abril per disputar l'Europeu, primera del rànquing, posicionar-se com a campiona d'Espanya també era un repte que ha fet engrandir un any més la seva reputació.

La sorpresa pels de Diego Torres l'han donat Yailin Ruiz i Hugo Torres. Era el primer any que competien com a parella i han aconseguit també l'or, fet que els permet viatjar al país asiàtic. Torres, que també ha competit en individual, ha fet bronze.

Natalia Moreno, la reina del combat

El Taekwondo Damián, especialista en la modalitat de lluita, ha viatjat amb tres esportistes: Natalia Moreno, Isamel Zapata i Sheila Torres. Tot i així, solament Moreno ha aconseguit pujar al podi i ho fa fet proclamant-se la campiona. És el primer cop que la taekwondista hi participa en la modalitat sènior, tot i que revalida el campionat Sub-21 de l'any passat. La reusenca lluitarà per aconseguir el bitllet a Europa, tenint davant una de les millors lluitadores espanyoles, Marta Calvo. L'any passat, en competició continental va caure davant la campiona. La seva participació en l'Open a Bèlgica la setmana vinent serà un pas clau per classificar-se a Turquia.