Back to top

Els comerços ja estudien mesures de protecció per quan puguin obrir

Mampares, canviar hàbits, garantir una higiene impecable dels productes que s'ofereixen o concertar cites amb els clients per no provocar aglomeracions a les botigues. Són algunes de les idees que estudia el sector
Comerç

És evident que un dels sectors més afectats per la crisi econòmica derivada del coronavirus és el comerç. Amb els ulls posats al concepte de normalitat, les entitats i associacions de botiguers comencen a pensar en què hauran de fer el dia que puguin tornar a aixecar la persiana. A Reus aquestes mesures passen per garantir la seguretat dels clients i fins i tot crear una mena d'agenda per atendre el consumidor.

Segons Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, "estem preparant mesures per adaptar els comerços i que les botigues siguin 100% segures, amb les mesures d'higiene i les que faci falta". A més, assegura que s'han obert noves vies de contacte amb el client, com el servei en línia, i insisteix que "el que ens importa és la seguretat dels clients". 

Garantir la seguretat dels clients, la prioritat dels botiguers

Al Tomb de Reus, la seva presidenta, Gemma Molner, considera que "comprar és un gust i ho ha de continuar sent en el futur". Per això diu que "caldrà que ens fem una agenda per quedar amb els nostres clients i atendre'ls d'una manera individual per poder donar seguretat". Admet que no espera aglomeracions però sí que és cert que cal garantir la distància de seguretat i en alguns comerços aquest tret no és possible. 

El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, que també té les competències delegades de l'àmbit de comerç, assegura que les botigues, més enllà de canviar la seva manera de treballar, veuran mutada la seva morfologia: "M'imagino als resutarants amb cartes que no ens poguem passar dels uns als altres, amb una distància entre les taules que sigui l'adquada, i als comerços mampares", entre d'altres opcions. 

Això sí, el sector té clar que, serà dels darrers a poder tornar a obrir portes... La restauració i l'oci nocturn són els altres grans afectats per la situació, atenent a que una de les coses que es voldrà evitar amb les properes fases de desconfinament és la acumulació de persones....

Paraules clau:

Notícies relacionades