Back to top

Els economistes alerten d'un canvi de paradigma

La celebració de la Jornada dels Economistes 2017 ha posat en alerta l'entrada a una nova era: la de la robotització i la intel·ligència artificial. De fet, han advertit que es prioritzarà trobar nous usos i beneficis a través del consum de dades a temps real i caldrà que els usuaris vetllin pels seus drets.
Els economistes alerten d'un canvi de paradigma.

Conceptes com l'arribada del Big Data o l'internet de les coses són alguns dels nous paradigmes que ja es comencen a fer sentir. Diversos membres del Col·legi dels Economistes de Catalunya i empresaris n'han fet una reflexió en la celebració de 'La Jornada dels Economistes 2017', aquest dijous al vespre. Auguren que s'està entrant en una nova era, en la qual agafarà força la robotització i la intel·ligència artificial, fet que podria allargar-se en deu o quinze anys.

L'empresari Genís Roca ha destacat que 'ara comença una etapa nova on hi ha la capacitat de sensoritzar les coses, de fer que els objectes generin fluxos de dades. Això permet saber el temps que falta que el teu autobús arribi o que el teu rellotge et digui que has caminat 200 passes menys que les de cada dia'. Davant d'un nou camí econòmic i social, en el qual es lluitarà per treure el major partit possible de l'ús de les dades a temps reals, els economistes també han alertat de la necessitat de vigilar amb l'apropiació indeguda de les dades pròpies.

Així mateix, Roca assegura que 'cada revolució tecnològica demana una revolució social, com a ciutadans hem de començar a ser més exigents i a espavilar-nos'. La jornada també va comptar amb la presència de personalitats com Pere Segarra, el president territorial del Col·legi d'Economistes de Catalunya o el degà de la mateixa institució Joan B. Casas.