Back to top

Els empresaris de la restauració, entre la incertesa i l'esperança

Les noves mesures anunciades pel PROCICAT per al món de la restauració han estat ben rebudes per part del sector, malgrat lamenta la forma com s'han comunicat. Des d'ahir, poden obrir fins la mitjanit.

Des d'aquest dijous, els bars i restaurants de Catalunya poden obrir fins les dotze de la mitjanit, una mesura que els permet guanyar fins a dues hores més de negoci. La decisió, que ha estat anunciada pel PROCICAT i reafirmada per part del TSJC, dóna ales a un dels sectors més castigats per la crisi del coronavirus. Tot i que des del sector celebren aquesta flexibilització, també lamenten la manera de comunicar les novetats envers l'evolució de la pandèmia, que segons asseguren, s'envolta d'incertesa i dubtes.

És el cas per exemple del Bar Campus de Reus, que fins aquest mateix dijous, no tenia clar si podia obrir fins a mitjanit o no. Joan Rosich, el seu propietari, assenyala que 'manca sensibilitat' per part de les administracions que prenen decisions entorn a la pandèmia. En aquest sentit, des de Reus, es preveu que l'obertura de locals durant l'horari nocturn sigui total durant els propers dies, tenint en compte la idiosincràsia mediterrània, segons apunta Víctor Perales, representant de la restauració d'El Tomb de Reus.

L'augment de l'aforament, dilluns

D'altra banda, pel que fa a l'augment dels aforaments a les taules, caldrà esperar fins dilluns per comptar amb sis comensals a cada taula, així com també la possibilitat de prendre alguna cosa des de la barra d'un bar. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades