Back to top

Els Espais Ocults reben més de 7.700 visitants, un miler més que l'any passat

Aquest cap de setmana hem viscut la tercera edició del Reus Espais Ocults, una iniciativa que va néixer amb la voluntat de mostrar als ciutadans patrimoni que habitualment no es pot visitar. Tot i ser una iniciativa força jove, s'ha fet un lloc en el calendari reusenc, i ha aconseguit reunir un centenar de voluntaris i més de 7.700 visitants.
http://www.canalreustv.cat/sites/default/files/2017-09/espais%20ocults.jpg

La casa Gasull i l'Institut Pere Mata són dos dels edificis que repeteixen dins els espais que es poden veure en el Reus Ocult, i continuen sent dels llocs amb més visitants. Però enguany s'hi han afegit propostes tant interessants com el Mas Tallapedra, el barri Gaudí o el Molí de la Vila, espais que tenim ben a la vora però que sovint ens són desconeguts.

Entre els visitants, la Montse Zaragoza, que ens diu que "concretament al Molí feia molts anys que volíem venir perquè vèiem com es reconstruïa cada vegada que passàvem per la boca de la mina, i clar, hem vist l'oportunitat i hem entrat". La Isabel Merino afegeix que "m'han sorprès moltes coses com la xemeneia helicoïdal, que es conserva molt bé, i el pou, que m'ha sorprès que estigués allí perquè ha simple vista, des de fora, no es pot veure".

Enguany el Reus Ocult ha inclòs dues novetats. D'una banda la possibilitat de fer una ruta per alguns dels espais en bicicleta, una opció que uneix cultura i esport. I de l'altra, els infants i joves han pogut descobrir el patrimoni d'una forma més amena i divertida, a través de la iniciativa Petits Exploradors. Un dels participants, el Martí Prats, ens explica que "m'he volgut apuntar perquè m'ha semblat una activitat molt xula d'anar a edificis i descobrir com un misteri". L'Èric Sánchez afegeix que estan a punt de començar el joc "el robatori a la Casa Gasull", on, a través de pistes, han de descobrir qui és el lladre".

Des de l'organització ens desvetllen alguns dels edificis en què estan treballant perquè es puguin mostrar en properes edicions: els magatzems Llopis, la biblioteca de Pau Font de Rubinat, o la fàbrica de ceràmica vidriada de la família Montseny.

Notícies relacionades