Back to top

Els Gegants i la coca amb cireres omplen la plaça Mercadal

La plaça Mercadal es va omplir de gom a gom aquest dijous al vespre per celebrar un any més el dia de corpus. El tradicional ball de gegant i la coca amb cireres no hi va faltar i petits i grans van poder gaudir d'una tarda amb el millor ambient de Festa Major.
Els Gegants, coca amb cireres i una plaça Mercadal plena a vessar

Mentre uns es fascinen amb l'actuació dels elements més grans del seguici festiu, els altres fan cua per poder agafar el berenar estrella pels reusencs i reusenques, la coca amb cireres, que no pot faltar en una tarda de dijous de Corpus. Enguany s'han repartit 4.000 coques entre tots els assistents.

Hem preguntat als nens i nenes sobre la coca amb cireres. La Cori explica que "avui mengem coca amb cireres perquè és Corpus" i la seva amiga Maria del Mar afegeix que "que està molt bona perquè porta cireres i a mi m'encanten". La Laia i en Guillem Montaner expliquen que "m'agrada molt la coca i m'agraden molt les cireres i és un conjunt deliciós i típic de Reus."

La Mulassa, el Vitxet i la Vitxeta o els gegants indis i moros són alguns dels presents a la festa per tal de maridar la tarda. Durant prop d'una hora han fet el seu ball mentre els nens i nenes els imiten i assenyalen els elements festius que més els hi agraden.

La Núria Ferré diu que "El gegant que més m'agrada és la Mulassa i la Vitxeta perquè li han canviat el vestit". El seu germà Joan explica que a ell el gegant que més li agrada és l'Indi.

El programa de Corpus inclou cercaviles i ballades de gegants durant tot el cap de setmana. La festa conclourà aquest diumenge amb la tradicional processó precedida per tots els elements del seguici festiu de la ciutat.

Paraules clau: