Back to top

Els Gegants de Reus tornen a ballar en un Corpus atípic

L'Ajuntament de Reus ha organitzat fins a 24 ballades dels emblemàtics gegants de la ciutat per als alumnes de les escoles. Des d'avui i fins divendres actuaran tots els matins a La Palma.

I malgrat tot, Corpus. Aquest dilluns els Gegants de Reus han tornat a ballar davant la canalla de la ciutat després de més d'un any i mig tancats al magatzem per culpa de la pandèmia. Els Vitxets, els Japonesos, els Negres i els Moros han dansat davant un fervent públic que els enyorava. La Mulassa ho ha presenciat tot des de l'escenari de La Palma mentre que, de moment, els Indis s'han quedat a descansar. 

Tot plegat forma part dels actes que ha previst l'Ajuntament de Reus per intentar tornar, de mica en mica, a la normalitat. Fins a tres escoles han desfilat aquest matí per La Palma de Reus per tal de gaudir de les típiques ballades que els Gegants de Reus ofereixen durant la festivitat de Corpus. El Dijous de Corpus, en un any normal, els alumnes de les escoles de la ciutat es congreguen a la plaça del Mercadal per veure'ls mentre degusten la coca amb cireres. Enguany, la COVID ha obligat a replantejar aquesta tradició. 

El dia dels somriures

Corpus reus palma

Amb tot, els xiquets i xiquetes de la ciutat han pogut veure els Gegants de Reus i degustar la coca amb cireres. Ho han hagut de fer en grups bombolla, amb mascareta i tancats a La Palma, però ho han pogut fer. I aquesta és la principal bona notícia d'aquesta setmana. A pocs dies d'un Sant Pere que també preveu petites passes cap a la normalitat, Corpus esdevé un primer assaig d'aquesta nova realitat pandèmica. 

I els més petits no s'han sentit defraudats. I tots ells han saludat, aplaudit i xisclat als Gegants de Reus. I de nou, tot i les mascaretes, s'ha pogut entreveure el sincer somriure dels infants que, després de mesos de sospirs, han tornat a veure les emblemàtiques peces del Seguici Festiu de la ciutat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades