Back to top

Els Guardons de la ciutat distingeixen la societat civil

Aquest dijous al vespre, el Saló de Plens de l'Ajuntament ha acollit un dels actes més nostrats de les festes de Misericòrdia. Un homenatge públic a aquelles persones i entitats que han destacat per la seva tasca o valors. La Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Àngels Ollé, un dels moments més emotius.
Guardons

Aquest dijous al vespre s'han lliurant els Guardons de la Ciutat. Un homenatge públic a la societat civil reusenca que cada any distingeix aquelles persones o entitats que han destacat per la seva tasca o valors. 

El lliurament de la Medalla de la Ciutat a Àngels Ollé ha estat un dels moments més emotius. Els seus nets han recollit el guardó a títol pòsutm, després que Ollé traspassés fa poques setmanes. El 31 de juliol, el plenari va aprovar concedir-li aquesta distinció per la seva labor en l'àmbit pedagògic i una llarga trajectòria de compromís amb l'educació al país. 

El periodista Josep Maria Martí ha estat l'encarregat de llegir la glossa d'Ollé, repassant bona part de la seva trajectòria com a pedagoga, mestre, escriptora i, com ell mateix ha reiterat, lluitadora. Martí ha destacat la passió i el compromís d'Ollé vers la infància de la ciutat, que ha titllat com allò més important en una societat. Des de la lluita per instaurar un nou model educatiu a Reus, fins a les dificultats a l'hora d'implantar canvis en la metodologia d'aleshores, basada, en bona part, en el franquisme. "No vam descobrir res de nou, era l'educació de l'època de la república", va dir Martí, que també va repassar anècdotes i episodis de l'etapa professional de la guardonada. 

Mencions honorífiques

Més enllà de la Medalla de la Ciutat, els Guardons també han servit per lliurar vuit mencions honorífiques. Concreetament a Carme Vidal, per la seva tasca al capdavant de la delegació reusenca de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre; a Alba Sotorra, per la seva producció audiovisual compromesa; a l'Escola Sant Bernat Calvó; a la Llar d'Infants M. Assumpció Cuadrada; a les Germanetes dels Pobres; a la Confraria de la Verònica; a la Colla Musical els Tranquils; i a la Confraria dels Sants Just i Pastor

La vetllada ha estat amenitzada per la música de Gerard Marsal.