Back to top

Els hàbits de lectura, afectats per les noves tecnologies

Analitzem l'estat actual dels hàbits de lectura amb professionals del sector.
sant jordi

Llegir sense distraccions no és precisament fàcil en un món ple de notificacions mòbil. Les noves tecnologies han afectat de ple als hàbits de lectura de la societat, que segons autors i editors, consumeix menys lectura. Professionals del sector, com la Rosana Andreu, assegura que culpa d'això en tenen les xarxes socials i apunta que des de la bilblioteca Josep Salceda es continua apostant per activitats com l'hora del conte o clubs de lectura. 

Al principi del boom tecnològic, des de les editorials es va fer una forta aposta per l'e-book, el llibre electrònic, amb la previsió d'una rebaixa dels llibres tradicionals. Ara, uns anys més tard, reconeixen que el paper no està tocat de mort i que la tecnologia no ha engolit aquest mercat, tal com assegura Alfred Arola, d'Arola Edicions. 

Des de la Biblioteca Xavier Amorós apunten que la novel·la continua sent consumida en paper, però en canvi la divulgació científica ha canviat el format de lectura, segons la directora Cristina Garreta.

D'aquesta manera, un format i altre conviuen sense trepitjar-se. Ara bé, segons la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros, prop d'un 40% dels espanyols no llegeixen mai o quasi mai.

Notícies relacionades