Back to top

Els horts urbans, un model amb ganes d'arrelar a Cambrils

Cultivar a la ciutat no és una utopia. Diverses comunitats se n'encarreguen de demostrar-ho mitjançant la creació d'horts urbans gestionats per grups de veïns implicats. A Cambrils recentment s'ha fet una xerrada per intentar sembrar la llavor d'aquest projecte en un futur.
Els horts urbans, un model amb ganes d'arrelar a Cambrils

Promocionar una ciutat més verda, conscienciada i integrada. Amb aquesta voluntat neixen els horts urbans, un projecte que compta amb diversos models viables, però que en tots, busca crear una comunitat implicada amb la natura i l'evolució més sostenible dels nuclis urbans. Es tracta d'una iniciativa que porta temps debatent-se a Cambrils però que encara no ha germinat. Per això, el centre cultural Les Basses ha acollit una xerrada on membres d'altres comunitats properes han exposat el seu exemple. Des del col·lectiu Valls en Transició i Increïble Comestible, Pere Vidal ha explicat el seu cas i dóna consells a la població cambrilenca per aconseguir l'èxit: parlar amb totes les parts implicades. Amb la paraula, assegura, tenen més opcions que el projecte arreli. Vidal afegeix que 'les plantes no molesten, no contanimen ni fan soroll. És qüestió de crear consciència per fer entendre que no fan mal a ningú i que pel contrari aporten molts punts positius a les viles". 

Des d'Assemblea de Cambrils, formació que ha impulsat la xerrada, insten a la població perquè s'organitzi per aconseguir aquest espai. Ivan Sanz, portaveu del partit, assegura que l'ideal seria que aquesta comunitat parli amb el consistori perquè se'ls hi cedeixi un terreny i pugui'n autogestionar-lo.

La localització de fet, ha estat un dels punts més comentats darrerament, després que des del veïnat de la urbanització Molí de la Torre es negués a acollir aquests horts al barri. Per això, se'n comencen a parlar d'altres espais. Segons Josep M. Vallès, regidor benestar i família a l'Ajuntament de Cambrils, altres zones que podrien albergar aquests horts són el Regueral o Cambrils Badia. 

Per ara, una quinzena de persones estan en contacte per debatre com plantejar aquesta proposta i veure si en un futur pot donar fruits.

Paraules clau:

Notícies relacionades