Back to top

Els inicis dels vitralls de la Basílica de la Sagrada Família s'exposen a Reus

La Galeria d'Art Anquin's ja ha iniciat una nova temporada d'exposicions. I ho ha fet per la porta gran, ja que fins al pròxim 17 d'octubre, la galeria acollirà la mostra 'Origen. La llum de la Sagrada Família'. Es tracta d'una selecció dels esbossos originals que va crear el dissenyador dels vitralls de la Basílica de la Sagrada Família, Joan Vila-Grau, l'any 1999.
Els inicis dels vitralls de la Basílica de la Sagrada Família a Reus

Durant més de 18 anys, l'artista Joan Vila-Grau va estar treballant en el disseny i l'elaboració dels vitralls de la Basílica de la Sagrada Família. Aprofitant les variacions d'il·luminació degudes al moviment del sol al voltant de la basílica, l'artista va tenir en compte, per exemple, l'ús de colors càlids a la façana de ponent i l'ús de colors més freds a la façana de llevant.

Vila-Grau ho justifica dient que durant les primeres hores del matí predomina "una llum més tendra, una llum verdosa, blavosa", en canvi "la part de ponent és la part on hi ha els vermells, on hi ha els terres vermellosos, amb una llum càlida que, a més a més, és accentuada pel mateix sol de ponent".

Uns contrastos que es poden apreciar en el conjunt d'esbossos que l'artista va crear per transformar-los en vitralls i que ara es mostren al públic a través d'aquesta exposició. No obstant això, Vila-Grau remarca que per a ell cada peça és única i amb un caràcter diferent.

A banda d'aquestes aquarel·les preparatòries de Joan Vila-Grau, que ja són en elles mateixes obres acabades, l'exposició també compta amb una projecció audiovisual sobre el procés creatiu d'aquest conjunt vitraller considerat el més gran d'Europa. Recordem que l'obra restarà oberta al públic fins al pròxim 17 d'octubre a la Galeria d'Art Anquin's de Reus.