Back to top

Els joves de Reus descobreixen el 'Jugger', l'esport més 'freak' del moment

Joventut Reus ha ofert una exhibició d'aquesta disciplina a La Palma amb l'objectiu de crear un club a la capital del Baix Camp.
Exhibició de 'Jugger' a la Palma de Reus

L'auge dels videojocs provoca cada cop més adicions en les vides dels joves i no limitar el temps que dediquen a jugar pot abocar-los a la pràctica d'una vida sedentària, però no és així en tots els casos. Quan la fascinació pels mons imaginaris traspassa la pantalla, comença l'acció.

Què és el Jugger?

A la Palma ja s'han dut a terme els primers combats de Jugger, una disciplina esportiva que va nàixer a Alemanya l'any 1989 gràcies al film "La Sangre de los Héroes". L'objectiu del joc és anotar més punts que l'equip oponent a través de combats inofensius que simulen una lluita d'arts marcials.

Eric Borrás, impulsor de Jugger Tarragona: "El jack és com la pilota, i s'ha d'introduir a una cistella. El primer equip que ho faci obté un punt. L'equip rival però li ha d'arravatar amb les armes disponibles".

Després d'aquesta petita mostra, l'objectiu de Joventut Reus és impulsar l'esport a la capital del Baix Camp mitjançant la creació d'un nou club que ensenyi la disciplina.

Les armes són les protagonistes

Una de les armes que s'utilitza en un combat de 'Jugger'
Una de les armes que s'utilitza en un combat de 'Jugger'

El que crida més l'atenció d'aquest esport però són les armes. Els jugadors han d'atacar o bé defensar-se amb elles, i n'hi ha de fins a set tipologies diferents.

Laura Carreto, aficionada al Jugger: 'El meu escut està format per una planxa de polietilè, una màrfega de forma arrodonida i un 'xurro' de piscina. D'aquesta manera és impossible fer mal a algú'.

Totes elles són inofensives, ja que és imprescindible que estiguin cobertes amb escuma. Crear-les forma part també de la dinàmica del joc.