Back to top

Els llibreters no s'aturen

La pandèmia ha obligat a confinar el Sant Jordi, però tot i això, són molts els llibreters que han apostat per fer comandes online.
llibres

La pandèmia també ha deixat fora de joc als llibreters, una altra de les essències de la Diada de Sant Jordi. Tot i el confinament, molts han optar per treballar amb plataformes que permetin fer comandes de llibres als establiments locals. Tot i això, en la majoria de casos, els reusencs s’hauran d’esperar a que passi la pandèmia per poder rebre el seu llibre.

Els llibreters reusencs expliquen que des de la posada en marxa de l’estat d’alarma ja es temien que Sant Jordi es pogués cancel·lar. Més enllà dels ingressos que no es poden fer per aquesta data assenyalada, els llibreters coincideixen a defensar l’impacte que això té pels autors i la literatura. Tot i això, bona part de les llibreries han optat per buscar altres maneres de mantenir el llibre viu. És el cas de la Llibreria Gaudí, on la seva copropietària, Montsant Fonts explica que 'aquestes plataformes que permeten fer comandes de llibres, però que es reparteixen els llibres una vegada s’aixequi el confinament'.

També hi ha iniciatives com santjordiacasa.com que ha repartit roses i alguns llibres, gràcies també a la Llibreria Galatea. El seu gerent, Joan Peñas, explica que 'amb aquesta iniciativa no buscàvem vendre el que no es pot a les places, sinó donar suport a la iniciativa d'una jove'. En aquest sentit, destaca la 'desfeta' que representa per al sector la pèrdua de Sant Jordi.

Els llibres infantils segueixen a l'alça

En el cas de la Llibreria Gaudí expliquen que, de moment, els títols que han tingut més demanda són el ‘Canto jo i la muntanya balla’ d’Irene Solà, en clau infantil ‘Que no t’expliquin contes’de Natza Farré i de l’àmbit local ‘Els aplecs de Paretdelgada', editat per Carrutxa.

Així mateix, des de la Llibreria Galatea Reus lamenten que no es poden extrapolar les vendes com en els altres anys. Tot i això, recorda que els llibres infantils sempre són un èxit. Bona part dels llibreters destaquen la necessitat de celebrar la Diada de Sant Jordi o una festa del llibre, el principal aparador dels autors en català.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades