Back to top

Els mobles de la Casa Navàs, protegits per la Generalitat

Es modifica la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, per incloure la fusteria de la Casa Navàs.
navas

La Generalitat de Catalunya ha modificat la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional de la Casa Navàs per incloure els mobles de la casa modernista. La fusteria de la botiga de la Casa Navàs és d’estil modernista, amb disseny original de Lluís Domènech i Montaner i va ser realitzada entre 1902 i 1905. 

Els elements protegits

El conjunt està format pels quinze elements mobles, entre els quals hi ha la porta d’entrada des del carrer de Jesús, de vidre amb marc de fusta i maneta de ferro; prestatgeries de fusta que cobreixen totes les parets de l’edifici; passeres de fusta; la barana de les passeres, de ferro;  els suports de ferro de les llums; quatre escales de cargol; dos mobles; 13 taulells de fusta amb cantells motllurats i suports metàl·lics; una caixa forta ferro; un mirall tríptic o un moble arxivador de fusta decorat amb motius vegetals.

D'aquesta manera, el govern català obre la porta a protegir encara més aquest element modernista situat a la plaça del Mercadal de Reus. 

Notícies relacionades