Back to top

Els nens, embadalits amb la Festa Major Petita

Un dels actes de la Festa Major que més il•lusió fa als infants és el Seguici Petit. Els nens han omplert el carrer d'emoció per delitar-se amb la cercavila en versió menuda. El Seguici seguirà desfilant per la ciutat els propers dies.
Festa Major Petita 2019

Somriures, nervis, il·lusió i ganes de ballar. Els nens i nenes gaudeixen així del Seguici Petit, un de les cercaviles més esperats de Sant Pere en el qual es poden veure els elements festius en format reduït. Tot i la calor espatarrant, els carrers i places de la ciutat de Reus s'han emplenat de ciutadans amb ganes de passar-s'ho bé amb les danses de les bèsties i els picarols dels balls. Els més menuts saben a la perfecció el ritual i no s'estan de dir quin és el seu element preferit.

El moment culminant de l'acte és la tanda de lluïment a la Plaça del Mercadal de tots els elements del seguici festiu en el qual els petits mostren als reusencs les ballades que han assajat durant tant de temps. Els primers en actuar són els diables, les bèsties de foc, la resta de bèsties i els balls. L'Àliga petita és l'encarregada de tancar la cercavila, envoltada de nens i nenes que ballen al ritme de la Banda del Pare Manyanet.

El Seguici Petit està format per més d'una vintena de colles i va néixer l'any 2001 de la mà de la Colla dels Gegants de Reus, amb la creació de la Mulasseta.