Back to top

Els nens reusencs poden participar als Tres Tombs de Reus

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Primer cap de setmana de març i, com ja és habitual a la ciutat de Reus, arriben els tradicionals Tres Tombs. Aquest és un any especial perquè compleixen el seu trentè aniversari i per això han incorporat algunes novetats a la festa. Es preveu que hi participin uns 200 cavalls de muntura i 100 carruatges procedents de tot Catalunya. Com ja es va fer l'any passat, amb l'objectiu que els reusencs es facin més seus cada vegada els Tres Tombs, els més petits de la casa podran fer un tram del recorregut d'un carruatge o d'un burro català. 

Els Tres Tombs de Reus estan d'aniversari, compleixen 30 anys i per això els seus organitzadors, l'Associació d'Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, han volgut que sigui més lluïda que mai. Calculen que hi participaran uns 200 cavalls de muntura i 100 carruatges procedents de tot Catalunya. No serà la única novetat d'enguany, un grup de 30 oques també desfilaran pels carrers de Reus. 

A més de beneir els seus animals els reusencs també podran participar de forma activa als Tres Tombs fent un tram del recorregut dalt d'un carro o pujant dalt d'un burro català. En total seran 10 burros catalans, procedents de girona, els que participaran a la festa. 

Els Tres Tombs començaran a les 11.30 h des del Parc de la Festa i després recorreran el nucli antic de la ciutat. La plaça del Prim, la de la Sang i la plaça Catalunya acolliran diverses activitats gràcies a la col·laboració d'entitats com el Bravium Teatre o els Xiquets de Reus.