Back to top

Els nivells de pol·len de xiprer en aire arriben a màxims històrics

Així ho asseguren les últimes dades de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica. Unes xifres que corroboren des de l'Hospital Sant Joan de Reus, on enguany han comptat amb un major nombre de pacients al·lèrgics al pol·len del xiprer.
Pacient al·lèrgic al pol·len

Es calcula que 1,5 milions de persones pateixen algun tipus d'al·lèrgia a Catalunya, el que suposa el 20% de la població. D'aquestes, més de la meitat són al·lèrgiques al pol·len, segons confirmen les últimes dades de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica. No obstant això, i quan parlem d'al·lèrgia al pol·len, hem de ser conscients que no tots són iguals, ni afecten de la mateixa manera, tal com assegura Òscar Sotorra, al·lergòleg de l'Hospital Sant Joan de Reus. 

Un tipus d'al·lèrgia respiratòria que s'associa a la primavera, tot i que les persones poden patir-ho durant tot l'any. De fet, enguany, un dels pòl·lens que més ha afectat als pacients és el del xiprer, el qual ha arribat a màxims històrics durant la temporada d'hivern.

Les picors al nas, al paladar, a les orelles o als ulls són alguns dels símptomes més freqüents quan es pateix algun tipus d'al·lèrgia respiratòria. Uns símptomes que enguany seran més habituals per aquelles persones al·lèrgiques al pol·len de xiprer o al plàtan d'ombra.