Back to top

Els ocupants de l'edifici del carrer Sant Magí reclamen un habitatge social

Els veïns i la PAH s'han concentrat aquest matí a les oficines de Benestar social després que aquest dimarts fossin desallotjats de l'immoble per risc d'esfondrament.
Els ocupants de l'edifici del carrer Sant Magí reclamen un habitatge social

Moviment aquesta matina al carrer Sant Magí de Reus. Els ocupants de l'edifici que va ser desallotjat el passat dimarts per risc d'esfondrament han tornat als habitatges després que l'Ajuntament apuntales l'immoble per facilitar-ne l'accés. Els pisos són majoritàriament propietat d'entitats bancàries i ocupats de manera il·legal.

Esther Serrano és interlocutora de la PAH i explica que "veiem que les polítiques socials de Reus estan obsoletes. Els afectats tenen la problemàtica que han recuperat un edifici al carrer Sant Magí perquè des de Serveis Socials no els ofereixen solucions d'habitatge. Aquestes famílies se n'estan anant al carrer per no tenir on viure i Serveis Socials no els hi facilita cap solució".

Segons les famílies que hi viuen, l'immoble no és habitable i no tenen enlloc més on anar. Aquesta última nit molts d'ells l'han passada al carrer així que a través d'una concentració a les oficines de Benestar Social demanen que l'Ajuntament els hi faciliti un habitatge social.

Segons l'Ajuntament, Benestar Social ja estava fent un seguiment d'algunes de les famílies que viuen a l'immoble i la resta han entrat dins d'aquest registre, però els tràmits són lents i s'ha d'estudiar cada cas en particular. Els veïns i la PAH no descarten noves mobilitzacions si l'Ajuntament no els dóna una solució.

Notícies relacionades