Back to top

Els pactes amb la CUP passen per assumir-ne decàleg

JORDI OLÀRIA GRAS

La CUP ha fet públic avui el seu decàleg de mínims que haurà d’assumir qualsevol força política que vulgui pactar amb ells per formar govern. De no ser així, la Candidatura d’Unitat Popular seguirà buscant els suports necessaris per dur-los a terme. La ronda de contactes, però, començarà pels col·lectius de l’esquerra independentista i anticapitalista i continuarà pels agents socials abans d’establir converses amb partits polítics.

Dissoldre Reus, Esport i Lleure, redactar un Reglament Orgànic Municipal i un nou Pla Urbanístic són només 3 dels punts quela CUPha establert com a mínims per arribar a un acord amb altres forces polítiques que els portin a governar la ciutat de Reus.

En una presentació pública a la plaça del Mercadal, els cupaires han explicat que començaran establint converses amb els col·lectius de l’esquerra independentista i anticapitalista. Seguiran calibrant el suport que té el seu decàleg amb agents socials com les associacions de veïns, i acabaran reunint-se amb la resta de forces polítiques.
La nova manera de fer política, diuen, passa també per fer públic i per escrit tot el que es digui a les reunions.

Entre les propostes hi ha la limitació del sou de càrrecs electes i de confiança a entre dues i dues vegades i mitja el sou mínim interprofessional, així com la incompatibilitat de cobrar-ne més d’un. Volen, també, derogar l’ordenança de civisme, així com auditar el deute, internalitzar els serveis i posar a disposició de la justícia tota la documentació que calgui per acabar amb el que qualifiquen de velles pràctiques.

En cas de no trobar els suports necessaris per formar govern, seguiran treballant per dur el decàleg a terme a través d’acords puntuals amb aquelles forces que puguin assumir algun dels aspectes proposats.

 

Què n'espera la ciutadania, del govern que es constitueixi?

Polítiques socials, el comerç local i tradicional o millorar la situació de l’hospital. Amb la incertesa de saber quin pacte polític hi haurà a la ciutat, la ciutadania té molt clar quines són les prioritats que ha de tenir el proper govern municipal.
Els reusencs i reusenques també volen que es potenciï l’atenció a la ciutadania i que es defineixi amb claredat el projecte de Metrovacesa.