Back to top

Els panellets, l’estrella de Tots Sants

ELIZABETH LÓPEZ

Aquest moviment el poden repetir fins a 1.500 vegades al dia. Aquesta és la producció de panellets diària que fa la Pastisseria Poy de totes les seves varietats. El de pinyons però és el rei dels panellets, el que sens dubte té més demanda. I de l’obrador a l’aparador. El temps que duren aquests dolços exposats és mínim. A falta d’un dia per celebrar la castanyada, és constant el nombre de persones que entren a comprar aquest producte artesanal. Un elevat fluxe de clients del que els pastissers estan gratament sorpresos.

- Vídeo en procés -

El producció de fruits secs de cada temporada influeix directament en la qualitat i el preu dels panellets. En el cas de les ametlles, el pastisser Albert Poy assegura que en enguany tenen un millor gust.

Mentre que 1kg d’assortit variat de panellets costa 46euros, el de pinyons en val 52. A l’agrobotiga de la cooperativa Coselva s’encarreguen de comercialitzar aquest producte. En un any venen 5 tones de pinyons que provenen de Castella. Aquesta campanya el preu és més econòmic per l’increment de la producció nacional.

Comprar els ingredients per separat per elaborar els panellets a casa o adquirir-los directament a les pastisseries. D’una manera o altra seran molts els que aquest dissabte 31 d’octubre podran gaudir d’aquests dolços.

I com no podia ser d’una altra manera, durant aquests dies els carrers i places de la ciutat s’omplen de parades de castanyes

Les entitats de la capital del Baix Camp aprofiten l’ocasió per donar-se a conèixer i guanyar uns diners per tal de desenvolupar les seves activitats durant l’any. Fins el dia de Tots Sants tot aquell qui ho vulgui es pot aprovar a qualsevol de les parades situades a Reus per tal de comprar castanyes, moniatos, i altres productes com panellets o pastissets.