Back to top

Els partits de Reus s'allunyen de la candidatura republicana única

Els partits independentistes de la ciutat s'estan allunyant de la candidatura republicana única que, fa uns mesos, havia plantejat Primàries Reus. Aquest dimarts al vespre, ha estat el grup d'Esquerra Republicana, qui ha celebrat una trobada amb diferents partits i entitats. El seu posicionament, però, difereix del d'una llista unitària.
Montserrat Flores d'ERC Reus.

Quan falta menys d'un any per a les eleccions municipals el debat polític reusenc està ben obert. El projecte d'una llista unitària republicana presentat per Primàries Reus està perdent força, ja que els partits independentistes que es troben actualment a l'Ajuntament descarten donar-los el seu suport.

Aquest dimarts al vespre, ha estat el grup d'Esquerra Republicana qui ha reunit a partits independentistes i entitats per exposar-los el seu posicionament i obrir un espai de debat comú. Esquerra s'allunyaria d'una llista unitària, tot i que aposten perquè els partits es presentin per separat, però que acordin punts en comú que defensin la república catalana. La regidora d'ERC a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, ha destacat que 'la nostra proposta és crear aquest marc de convivència republicà que busca crear uns mínims comuns entre partits i entitats, en els quals les forces que ens presentem a les eleccions hi estiguem d'acord'.

Un posicionament contrari a la proposta de Primàries Reus. Una iniciativa que va néixer amb la voluntat de fer efectiva la República i mitjançant eleccions primàries obrir-ho a tothom, tant entitats, partits i, sobretot, la ciutadania. Tot i això, la seva voluntat és expandir aquest model al territori.

Des de Primàries Reus, Lluís Gibert detalla que 'és evident que ara la nostra idea era, abans de l'estiu, llançar la proposta i fer que el moviment sigui el més gran possible aquí i a altres poblacions de l'entorn'. A tot això, se'n destaca que entitats com l'ANC ja ha manifestat el seu suport a la llista unitària, mentre que el grup de la CUP s'hi ha oposat perquè els preocupa que el seu projecte de treball quedi diluït. A la vegada, Carles Pellicer ja havia manifestat la seva oposició frontal al projecte.

Notícies relacionades