Back to top

Els patges recullen les cartes i enllesteixen la Cavalcada de Reis 2020

En total, la xifra de participants a la cavalcada de la nit de Reis supera les 400 persones
cartes

Els dies 2, 3 i 4 de gener els patges de ses majestats els Reis d'Orients recolliran cartes dels nens i nenes al jardí de la Casa Rull (carrer de Sant Joan, 27). El moment més esperat per tots serà el dia 5 a les 16:30 h, quan els Reis arribaran al Parc de Sant Jordi per començar la Cavalcada a les 18:30h, mitja hora abans que els altres anys. L'horari de recollida de cartes a càrrec dels patges serà avui dijous dia 2 de gener, a partir de les 17:00 h, el mateix horari que divendres dia 3 de gener, de 17:00 h a 20:00 h.

El dissabte dia 4 s’amplia l’horari d'11:00 a 13:00 h i de 17:00 h a 20:00 h. També es poden fer enviaments de les cartes per correu electrònic des del web de reis.reus.cat.

Envia la carta de reis per correu electrònic

Arribada dels Reis

El dia 5 a partir de les 16:30 h és previst que els Reis d'Orient arribin a la plaça d'Anton Borrell, on els infants reusencs els podran donar la benvinguda. La recepció, que comptarà amb un cor de nens i nenes i la Banda Pare Manyanet, serà presidida per l'alcalde, Carles Pellicer i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i hi poden assistir totes les famílies que ho desitgin.

Tot seguit, els Reis es desplaçaran fins l’Hospital Sant Joan on aniran a visitar els nens que estiguin ingressats.

Cavalcada i recorregut

La cavalcada començarà a les 18:30 h des del carrer Ample i la comitiva es desplaçarà fins l’Ajuntament per poder recollir les claus màgiques de la ciutat de mans de l'alcalde. Enguany prenen part a la cavalcada 8 carrosses i l’estel, que obre la comitiva.

A partir de les 18:30 h, doncs, l’estel guiarà la cavalcada des del carrer Ample i se seguirà el recorregut següent: Carrer Ample, avinguda Prat de la Riba, avinguda president Companys, carrer de Sant Joan, el tomb de ravals, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i en arribar a la plaça del Pintor Fortuny, només els Reis damunt les bigues romanes i el seu seguici baixaran pel carrer de Llovera fins a la plaça del Mercadal.

Un cop a l’Ajuntament, sortiran al balcó per saludar als nens i nenes de la ciutat i agafar forces per la llarga nit que els espera. L’alcalde i el regidor de Cultura i Política Lingüística són els encarregats de lliurar les claus de la ciutat als Reis.

Recordatori a les famílies

És important que els pares i avis i tots els acompanyants dels milers de nens i nenes que esperen veure la cavalcada col·labori per tal que la canalla no baixi de la vorera i que no s’abalanci damunt dels caramels.

Tal com s’ha fet els darrers anys, tots els caramels que es llancen durant la cavalcada no contenen gluten. Els col·lectius ciutadans que col·laboren amb la Cavalcada de Reis són Llops Teatre, Bravium Teatre, Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, Aeroclub de Reus, l'Associació la Poncella de la Rosa de Reus, l’Associació de Senegalesos de Reus i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. També hi col·laboraran Protecció Civil, la Creu Roja, Brigades Municipals, Guàrdia Urbana, FCC i AMERSAM. En total, la xifra de participants a la cavalcada supera les 400 persones.