Back to top

Els petits de Reus aprenen els elements festius de la Festa Major

Ja estem immersos en la Festa Major i qui més intensament viu la festa són els petits, per aquest motiu Còdol Educació ha preparat un taller anomenat Tasta la festa!. Mitjançant diverses activitats, els infants aprenen més sobre els elements festius. Canal Reus ha entrat en un d'aquests tallers, concretament en el que té el Ball de Diables com a protagonista.
Els petits de Reus aprenen els elements festius de la Festa Major

A ritme de batucada els petits de la ciutat feien ressonar el Museu de la plaça de la Llibertat. Amb material reciclat, Còdol Educació ensenyava que són els diables i quina és la seva música. Els nens més petits s'encarregaven dels instruments menors, mentre que els més grans tocaven els instruments més greus, els bombos. Amb fileres de quatre, els nens seguien un ordre marcat pels professors, el qual permetia als més petits crear un ritme de percussió.

Els nens han descobert al llarg de la setmana diversos aspectes dels elements festius, els Nanos són els amfitrions de la festa i, el primer dia de taller, van demanar als alumnes que els donessin un cop de mà amb la Festa Major. Còdol Educació vol incentivar d'aquesta manera la passió dels nens i les nenes per la Festa Major, fent-los sentir partícips de tot element festiu que trobaran al llarg del seguici de la festa. Albert Sans, educador de Còdol Educació, assegurava que l'objectiu principal del taller Tasta la festa! és que els nens i nenes s'ho passin bé, el secundari és que aprenguin el màxim de la Festa Major.

Ahir es posà fi a aquesta setmana educativa, on també van descobrir elements festius tan destacats com la Cucafera, el Basilisc i les Gitanes.

Notícies relacionades