Back to top

Els pisos de lloguer s'encareixen al Baix Camp

El preu de l'arrendament augmenta al Baix Camp segons dades de la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat. La comarca ha augmentat un 3,94% la mitjana del preu del lloguer del 2016.
Anunci d'un pis llogat

Catalunya és la Comunitat Autònoma que més ha encarit el cost del lloguer de tot Espanya, ha registrat un increment del 15,9%.

Al Baix Camp, Reus i Cambrils també han experimentat un increment en els preus. El cost mitjà del lloguer de la capital del Baix Camp ha registrat una mitjana de 395,05 euros per lloguer durant el 2016. Per la seva part, Cambrils mostra un increment superior respecte al de Reus. La ciutat costanera ha augmentat un 4,63% el preu del lloguer, un percentatge que suposa una despesa de 491,84 euros per habitatge arrendat. Aquest fet es dóna a causa de l'augment de la demanda i la poca oferta de pisos de lloguer.

Per fer front a aquesta situació, a partir del gener, l'Estat espanyol impulsarà el Pla Estatal de l'Habitatge 2018-2021. La iniciativa pretén ajudar als joves a afrontar les despeses d'adquisició d'un habitatge i alliberarà el mercat de pisos arrendats.

Tot i la demanda d'habitatges de lloguer, l'augment del cost de l'arrendament fa baixar cada vegada més el nombre de contractes signats en les immobiliàries reusenques.