Back to top

Els Policies allotjats a Reus denuncien la inacció dels Mossos per protegir-los

Els policies han denunciat davant del jutge que van ser víctimes d'un autèntic assetjament violent i que van témer per la seva integritat
Els Policies Nacionals allotjats a Reus denuncien la inacció dels Mossos per protegir-los

Els policies allotjats a Reus durant el mes d'octubre van denunciar davant la jutge que van ser víctimes d'un autèntic assetjament violent que, fins i tot, els va fer témer per la seva integritat. Segons avança el programa '8 al dia', de 8TV, els policies relaten que el que va passar a Reus no ho havien viscut a enlloc més: "Em vaig sentir ofès, deixat, humiliat, impotent, frustrat… i aquell dia vaig sentir molt temor per la meva integritat física." També relaten com els tractaven: "Escopien a la façana, ens deien 'assassins' i 'fora les forces d'ocupació'. La gent que passava pel carrer amb el cotxe s'aturava, ens insultava i seguia."

Davant la jutge, els policies també denuncien que es van sentir desprotegits pels Mossos: "Eren quatre o cinc policies catalans davant de mil persones... Poc podien evitar. No se'ns feia costat amb mesures de seguretat." Expliquen que, durant una de les mobilitzacions, es van haver d'atrinxerar a l'entreplanta de l'hotel. Allà es van vestir amb tota l'equipació de defensa perquè els feia por que els manifestants entressin a l'interior. Des d'allà, diuen, sentien com picaven els vidres de forma violenta. Reconeixen que van patir per la seva integritat física i asseguren que mai havien viscut res similar: "Amb els mitjans que teníem a la nostra disposició, teníem les de perdre."

El dispositiu el formaven un centenar de policies, vinguts la majoria de Sevilla, que es van allotjar a l'Hotel Gaudí de Reus. Alguns eren de la Brigada d'Informació, d'altres de la Judicial i també un grup d'Antidisturbis. Estaven destinats a les comarques de Tarragona en el desplegament especial per al referèndum. Les seves declaracions van provocar l'obertura d'una causa judicial per la qual hi ha una quinzena de persones acusades d'un delicte d'odi.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades