Back to top

Els Premis Esport i Ciutat 2017 reconeixen l’esforç i el talent dels esportistes locals

La sisena edició de la gala ha tingut lloc aquest divendres al pavelló olímpic municipal i s’ha retransmès en directe per Canal Reus Televisió. Els guardons Premis Esport i Ciutat 2017 han reconegut nombrosos esportistes, persones i entitats vinculades a la ciutat de Reus que han destacat per diferents mèrits durant la temporada esportiva.
Premis Esport i Ciutat 2017

L'Ajuntament de Reus ha lliurat aquest divendres els Premis Esport i Ciutat 2017, els guardons que reconeixen anualment esportistes, persones i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. La gala d'entrega dels premis, que enguany arriba a la sisena edició, s’ha celebrat al pavelló olímpic municipal i ha estat retransmesa en directe per Canal Reus Televisió. Ha encapçalat l’acte l’alcalde Carles Pellicer, acompanyat de diversos regidors del consistori, representants d'entitats esportives, esportistes, familiars i un nombrós públic. 

El jurat, format per un representant del Consell català de l'Esport representants de la premsa esportiva sota la presidència del regidor d'Esports Jordi Cervera, ha volgut reconèixer l’esforç dels esportistes locals amb diverses distincions. En primer lloc, el premi Pioners de l’Esport, que destaca la dedicació en impulsar un determinat esport,  ha caigut a les mans de Mireia Jérez, pionera en l’àmbit del ball de saló de competició Down, i d’Emili Llevat, soci número 8 del Reus Deportiu, soci fundador del Tenis, soci fundador del Club de Golf Reus Aigüesverds i un dels impulsors del Golf a la ciutat.

D’altra banda, el Premi Dirigents de l’esport, dedicat a dirigents de l’esport actius de la temporada, ha distingit Ramon Alabart, president des de l’any 1989 del Club Santes Creus, que enguany celebra el seu cinquantè aniversari, i Joan Carles Virgili, impulsor de la creació d’un club exclusiu de tennis taula a Reus i orientat al foment de la competició escolar i l’esport base.

El Premi Tècnics de l’esport, que subratlla la funció del tècnic esportiu, ha guardonat Ivan Taranilla per la seva tasca en la coordinació del futbol de tecnificació del CF Reus Deportiu SAD; Diego Torres, al capdavant del Club Koryo; Isabel Pérez, per la seva activitat vinculada al Club de Ball Esportiu Wapachá Diversity; i Bart Iaccarino com a entrenador del Club Futbol Americà Imperials de Reus.

Així mateix, el Premi Valors de l’esport, que posa èmfasi en el valor ètic i moral de l’esport, ha volgut reconèixer Robert Mihail, participant en la modalitat de parelles Down; Jordi Clavero, nominat i premiat en aquesta categoria gràcies a les xarxes socials i de la mà de l'equip contrincant de la seva escola (Escola Puigcerver) a l’Olimpíada Escolar; el Club Ciclista Ciutat de Reus, per la seva tasca solidària en lluir un mallot de competició en què figura la Fundació Noèlia; i el Reus Deportiu, per la seva tasca social contribuint al desenvolupament d'accions socials vinculades al club i a l'esport, com el programa de natació adaptada.

En aquesta línia, el Premi Esport Adaptat, ha anat a parar a les mans d’Albert Ambel, per la seva constància i disciplina en competicions d'alt nivell amb la categoria de ball Down Estandard i Llatí, i Pilar del Río Valls, atleta del Club esportiu Alba de Reus i medalla de bronze Mundial d'esports d'Hivern Special Olympics a Àustria en la modalitat d’esquí alpí.

El Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives ha distingit el Club Takwondo Koryo Reus, pel seu creixement esportiu i la seva projecció en les modalitats d'esport base i tecnificació, i el Club Takwondo Damian, per estar sempre a primera línia de la competició i de treball de formació i tecnificació.

Pel que fa als Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Competició, han estat guardonats l’equip sènior de divisió d'Honor d'Hoquei del Reus Deportiu, per haver assolit la gesta esportiva de l'any de la Copa d'Europa entre d’altres títols, i el Grup Show Juvenil del Reus Deportiu, que ha aconseguit un gran èxit al Campionat d'Europa i d’altres mèrits al llarg de la temporada.

En aquesta sisena edició el Premi d’Honor ha reconegut la firma comercial Coca Cola per la seva presència i suport a les organitzacions esportives de caràcter popular, de promoció i de competició; Special Olympics España, per haver confiat en l’esport de Reus i per la tasca feta en la promoció de l'esport per a persones amb discapacitat intel·lectual; i Irache Quintanal, per la seva llarga dedicació a l'esport de competició i per haver contribuït a la difusió de l'atletisme i la seva ciutat.

Per últim s’ha lliurat el Premi Millor Esportista de la Ciutat de Reus, que ha reconegut l’esforç i el talent de diversos esportistes locals. És el cas de Carme Fuster en categoria Màster femení, atleta Màster 75 del Club Natació Reus Ploms que ha encadenat una llarga llista de títols aquesta temporada; Carles Juncosa en Màster masculí, ciclista del Club Ciclista Ciutat de Reus-Lizarran; Otti Verdú com a millor esportista de promoció femení, Campiona d’Espanya en la modalitat d’hípica a més de nombrosos èxits aquesta temporada; Guillem Segú com a millor esportista de promoció masculí, per l'èxit assolit a les aigües de Salou en proclamar-se campió mundial Juvenil de la modalitat de Raceboard; Ariana Sánchez, com a millor esportista absolut femení, primer títol absolut en el Circuit World Padel Tour; i Gerard Descarrega com a millor esportista absolut masculí, la medalla d'Or als 400 metres llisos dels Jocs Paralímpics de Rio  2016 i de Londres 2017.

L'acte també ha comptat amb l'estrena de la sardana de l'Esport, una composició d’Eduard Sendra que ha interpretat la Cobla Reus Jove en el marc de Reus Ciutat de la Cultura. La peça musical incorpora fragments emblemàtics de la cultura musical de l'esport com l'himne Olímpic, la banda sonora de la pel·lícula ‘Carros de fuego’ premiada amb un Òscar o la sintonia del mundial de patinatge Reus 2014 d'un altre autor reusenc, Albert Galcerà.