Back to top

Els pressupostos municipals podrien veure la llum a final de mes

Compte enrere per als pressupostos municipals. Les previsions apuntaven el març com a data límit, i finalment, els comptes municipals podrien veure la llum, com a molt tard, a principis d'abril. Govern i PSC mantenen una bona sintonia en les negociacions, i al document final només li manca tancar, alguns aspectes puntuals. Una vegada redactat, serà l'executiva socialista qui prendrà la decisió final amb el vist-i-plau de l'assemblea local, que podria celebrar-se l'última setmana de març.
Imatge d'arxiu del plenari municipal

Els pressupostos municipals entren a la recta final. Les negociacions entre el govern i el Partit Socialista mantenen la bona sintonia que ambdues parts afirmen que hi ha hagut des de la primera reunió. El gruix de la proposta està, hores d'ara, tancat, però queden encara per resoldre alguns aspectes concrets. Algunes fonts de la negociació afirmen que el document final resta pendent d'una o dues reunions més, que podrien deixar-lo resolt durant aquest mes de març.

Els acords que persegueix el PSC suposen 415.000 euros distribuïts en objectius com augmentar la partida per combatre la pobresa energètica, la del lloguer social i la dels menjadors escolars per tal que puguin mantenir-se oberts durant l'estiu. A més, els socialistes també volen limitar el preu de les escoles bressol i augmentar el que es destina a biblioteques i salut pública.

Una vegada la proposta sigui formal, l'executiva del PSC la valorarà, si arriba a temps, la setmana vinent. Serà llavors quan el grup liderat per Andreu Martín la sotmeti al vist-i-plau de l'assemblea local amb la idea de donar pes als militants del partit. Aquesta assemblea se celebrarà, previsiblement, la darrera setmana de març i, per tant, el calendari podria fer possible que Reus tingués els pressupostos municipals del 2017 just en acabar el primer trimestre. Fonts de les negociacions afirmen que la pressa no és una prioritat i que, per tant, si calgués, es podria ajornar l'aprovació dels comptes municipals fins el mes d'abril sense que suposés un problema.