Back to top

Els pressupostos paralitzen l'activitat municipal

Ni el govern ni la majoria de l'oposició presenta propostes al plenari d'aquesta setmana. La sessió s'ha convocat de manera ordinària, però només CUP i PP presenten propostes de resolució. El govern també es limita a presentar els comptes.
Imatge d'arxiu del plenari municipal

El plenari de demà s'ha convocat com a sessió ordinària, però tan govern com oposició s'ho han pres com un ple extraordinari i monogràfic de pressupostos. Per part del govern, l'únic que hi presenten són els comptes, un fet gens habitual en una sessió ordinària. Per part de l'oposició, la mateixa dinàmica. CUP i PP són els únics que porten propostes de resolució i, en el cas dels cupaires, també una moció.

Els populars volen que l'Ajuntament de Reus doni suport a la legislació sobre la presó permanent revisable. Els independentistes, per la seva banda, volen instar al nou Parlament a aprovar totes les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, des de la d'impostos als bancs a la d'emergència habitacional i la pobresa energètica. El grup de Marta Llorens també presenta una moció perquè es destinin més recursos a l'equip de mediació de la Guàrdia Urbana. Els cupaires volen que es faci una campanya pública per donar-lo a conèixer, així com destinar-hi el pressupost necessari per augmentar-ne el personal.

Els de Sebastià Domènech preguntaran al govern el cost dels actes incívics a la ciutat de Reus, així com la quantia de la subvenció que rep la FRAC i la resta d'entitats implicades en el Carnaval de Reus 2018. Per últim, els populars també volen saber quantes queixes ha rebut el govern en relació a la nova rotonda de Mas Mainer.

Notícies relacionades