Back to top

Els pressupostos participatius han rebut una setantena de propostes

Els projectes es podran presentar fins el 29 d'abril. L'ajuntament hi ha destinat una partida de 100.000 euros. Precisament, ahir al vespre la ciutadania va poder dir la seva en un taller deliberatiu.
Els pressupostos participatius Cambrils han rebut una setantena de propostes

L'adequació de la Torre del Bou, la manca d'higiene pels excrements generats pels gossos o la instal·lació de lavabos públics a les platges durant tot l'any són algunes de les propostes que s'han debatut en la sessió informativa dels pressupostos participatius celebrada al Casal de la Gent Gran aquest dijous al vespre. La iniciativa, engegada el 9 d'abril, compta amb una partida de 100.000 euros.

Fins en aquest moment s'han rebut una setantena de propostes, una xifra que previsiblement creixerà perquè falta que es comptabilitzin les butlletes dipositades a les urnes instal·lades en els equipament municipals i perquè encara resten dies per la finalització del període de presentació. Ara bé, segons Daniel Tarragó, soci director de la consultora Neapolís, no és tant important la quantitat sinó la qualitat.

"En la fase deliberativa m'importa més tenir 15 propostes de qualitat que no pas 100.000 propostes de mediocres". I en aquest sentit, ha valorat que la partida destinada per part del consistori "és un bon començament per uns primers pressupostos participatius". Tot i que ha afirmat que "l'èxit d'un projecte d'aquestes característiques no depèn de la quantia".

D'altra banda, el consultor ha afegit que els pressupostos participatius "no són una carta als reis ni tampoc un procés per repartir caramels per tothom" sinó que es tracta d'un procés "d'aprenentatge i de pedagogia".