Back to top

Els professionals d'ambulàncies convoquen una nova vaga de 8 dies

El sector de les ambulàncies convoca una vaga del 18 al 25 de novembre. 8 dies en els que els professionals protestaran per la reiterada vulneració dels drets dels treballadors. Ambulàncies Reus també denunciarà una modificació del conveni a nivell local i es que amb la finalització del concurs de l’empresa al mes de juny podrien veure rebaixats encara més els seus sous.

Els treballadors d’Ambulàncies Reus se sumen a la vaga de transport sanitari convocada del 18 al 25 de novembre a nivell de Catalunya. Els sindicats, USOC del sector ambulàncies, comissions obreres i UGT convoquen noves mobilitzacions del sector davant la situació de gravetat que travessen i la reiterada vulneració dels drets dels treballadors per part de la patronal d’ambulàncies ACEA.

Tot i que es va convocar una vaga del 28 al 31 d’octubre, aquesta es va ajornar com a acte de bona fe, ja que, segons asseguren des dels sindicats, estaven disposats a obrir un calendari de negociació per arribar a un acord autonòmic. Setmanes més tard, aquest acord no ha arribat i la situació continua sent semblant a la del mes de setembre. Paral·lelament, aquest mes d’octubre se li ha afegit un agreujant a nivell local. Els comitès d’empresa han informat d’un ‘despenjament de conveni’ que afectaria directa i novament als sous dels treballadors.

Tot plegat, com a conseqüència de la finalització del concurs per a gestionar les ambulàncies de Reus que finalitza el proper 14 juny. Els delegats sindicals alerten que amb aquesta modificació els professionals del sector sanitari podrien tenir un sou diferent depenen de l’empresa que guanyés el concurs, tot i estar fent la mateixa feina que altres professionals de Catalunya. Del 18 al 25 de novembre el transport sanitari farà vaga per defensar la qualitat assistencial del servei. Durant els 8 dies es decretaran serveis mínims per garantir el transport en casos d’urgència i en el d’aquells pacients que requereixin serveis hemodiàlisi o oncologia.