Back to top

Els professionals de la salut declaren la guerra a l'intrusisme

Davant l'aparició de youtubers que divulguen informacions sense tenir la formació adequada, els diferents col•legis professionals de la salut alcen la veu per defensar la seva feina.
zumo

Quan un cotxe s'espatlla, ningú dubta en portar-lo a arreglar a un mecànic. En canvi, a l'hora de tractar la salut, els pacients no sempre es deixen guiar per un professional col·legiat.

És el que denuncien fins a sis col·legis professionals diferents que aglutinen metges, psicòlegs, fisioterapeutes, nutricionistes i veterinaris, que han posat de manifest la importància de comptar amb un diagnòstic fet per una persona autoritzada. Els experts insisteixen en què no fer-ho pot comportar una sèrie de riscos per a la persona, entre ells, rebre una mala praxis o una negligència. 

L'increment de l'intrusisme preocupa als experts, que veuen com el ventall de persones que es deixen aconsellar per persones que no estan col·legiades augmenta, en part, a causa de les xarxes socials. Per tot plegat, reivindiquen la seva tasca i recorden que la salut és quelcom amb què no s'hauria d'escatimar, ja que les conseqüències poden ser molt perjudicials.

canalreus a telegram

Notícies relacionades