Back to top

Els 'Reixos' acamparan al parc de Sant Jordi de Reus

La pandèmia no aturarà la visita de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient a Reus. No hi haurà cavalcada però sí que se'ls permetrà acampar al centre de la ciutat i els xiquets i xiquetes els podran anar a saludar.

Els Reis Mags vindran a Reus, com és habitual, a principis de gener. I lliuraran els regals als xiquets i xiquetes s'hagin portat bé com és tradicional la matinada del 6 de gener. La pandèmia no truncarà una de les visites més esperades per tota la canalla, però sí que afectarà notablement als actes de tota la vida. Així doncs, no hi haurà Cavalcada de Reis la nit del 5 de gener, i tampoc l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer lliurarà les claus de la ciutat a la plaça del Mercadal -l'acte caldrà que sigui en petit comitè-. 

Ara bé, per tal d'acollir Ses Majestats com cal, l'Ajuntament disposarà tot el parc de Sant Jordi per tal que s'hi puguin instal·lar. Segons ha pogut saber Canal Reus, els permetran ubicar-hi un campament que s'allargarà durant dies. I com que seran a la ciutat, els nens i nenes podran anar-los a saludar. 

Visites guiades en horari concertat

reus
Els Reis Mags acamparan al Parc de Sant Jordi de Reus

De fet, s'està treballant per tal de permetre a la ciutadania entrar en petits grups de gent, amb prèvia inscripció i reserva horària, per tal de veure el campament. Al parc de Sant Jordi hi haurà les carrosses dels Reis Mags d'Orient, i també totes aquelles coses que han portat durant el seu llarg viatge. També hi haurà un espai on els nens i nenes podran deixar la seva carta i un altre on s'estaran preparant els regals que després es lliuraran la Nit de Reis

parc sant jordi

Segons explica Daniel Recasens, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, "tot el que són cavalcades i gent al carrer no pot ser, però els Reis vindran a Reus i hem preparat un espai, un campament al centre de la ciutat, al parc de Sant Jordi, perquè s'hi puguin estar tot aquest temps i els puguem anar a veure" i afegeix que "hi participaran les entitats i associacions que normalment col·laboren amb els Reis per la cavalcada i per tant està garantida la màgia que és indispensable en aquests casos".  

Agents de seguretat

L'espai del parc de Sant Jordi permet garantir la seguretat de tots els visitants. D'entrada, és un espai a l'aire lliure, tancat i que permet la possibilitat que els visitants entrin per un extrem i surtin per l'altre. A més, amb entrades esglaonades de petits grups, es pot garantir sense cap tipus de problema que no hi hagi acumulacions. Amb tot, l'Ajuntament és conscient que caldrà contractar agents de seguretat per garantir encara més que es compleixen amb totes les normes establertes per lluitar contra la COVID. 

Recasens afegeix que "hi haurà caramels", tot i que es manté encara com una incògnita com els nens i nenes els podran recollir. 

Paraules clau:

Notícies relacionades