Back to top

Els restaurants, sense setrilleres

La Comissió Europea ha modificat les normes de comercialització de l’oli d’oliva per tal que el consumidor pugui identificar la qualitat i la procedència del producte. Això comportarà canvis als establiments de restauració, on les habituals setrilleres reutilitzables deixaran pas a petites ampolles d’oli envasat i degudament etiquetat.


A partir de l’1 de gener del 2014 serà difícil trobar, en bars i restaurants, les tradicionals setrilleres reutilitzables. Un fet que respon a la modificació de la normativa de comercialització de l’oli d’oliva que ha aprovat la Comissió Europea, i que obliga a etiquetar correctament aquest producte per tal que el consumidor en pugui identificar la qualitat i la procedència.


Segons Rofes, la mesura pot comportar un lleuger increment del cost en la compra d’oli, però creu que l’hauran d’assumir els mateixos restauradors.


La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha manifestat la seva satisfacció arran de la modificació de la normativa europea, ja que d’aquesta manera es garanteix una correcta informació al consumidor i s’eviten els fraus. S’espera que tot plegat entri en vigor l’1 de gener del 2014, tot i que encara hi ha de donar el vistiplau l’Organització Mundial del Comerç.


Fonts de l’empresa reusenca Grup Valira, una de les principals productores de setrilleres, asseguren que aquest producte es ven cada cop menys, ja que els compradors opten per comprar-lo més barat i d’importació.