Back to top

Els Retaules Vivents de Reus celebren els 30 anys

La tradicional representació dels Retaules Vivents de Nadal han fet les seves primeres actuacions aquest cap de setmana. L'entitat Patronat Foc Nou amb la col·laboració dels Armats de la Sang i l'Escola de dansa Sant Josep, organitzen aquest esdeveniment que enguany arriba a la seva trentena edició. En total un centenar de persones participen en aquesta escenificació d'episodis del relat bíblic.
Els Reutaules Vivents de Reus celebren els 30 anys

L'anunciació de Maria, El naixement de Déu o el Palau del Rei Herodes són algunes de les escenes més representatives dels Retaules Vivents de Nadal de Reus. La representació interpretada i també dansada recull més d'un centenar de persones que des del mes de setembre ja es comencen a preparar. L'Escola Sant Josep és l'encarregada de la part de ball. Les nenes formen part de la secció de dansa del centre i algunes ja fa anys que repeteixen.

Els Armats de la Sang de Reus també juguen un paper fonamental en algunes de les escenes, tot plegat sota l'organització del Patronat Foc Nou. Els Retaules Vivents de Nadal compleix enguany 30 anys representant les escenes més importants del relat bíblic.

Montserrat Marino i Fina Plaça són membres del Patronat Foc Nou, organitzadores dels Retaules Vivents i expliquen que "és una catequesi al carrer i crec que tots els reusencs i sobretot els que ho vivim molt, ens ho sentim molt nostre". La Fina afegeix que "ve gent d'altres pobles que vénen a veure-ho i és una manera que els nens i nenes coneguin què és el Nadal però d'una manera més creativa".

La propera representació tindrà lloc el 29 de desembre als voltants de la prioral de Sant Pere.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades