Back to top

Els reusencs es bolquen amb activitats per protegir els col·legis electorals

La ciutadania es continua mobilitzant per assegurar que el referèndum es pugui celebrar. Aquest dissabte s'han organitzat activitats lúdiques a diversos col•legis electorals per evitar que siguin precintats. A Reus, centres com l'escola Teresa Miquel i Pàmies i l'Institut Baix Camp, han programat actes durant tot el dia i la nit. D'altres col•legis s'hi han afegit a la tarda o vespre, o han fet crides a la ciutadania a mobilitzar-s'hi a partir de les 5 del matí, per poder oferir resistència pacífica davant dels cossos policials que s'hi puguin presentar.
activitats

Conta-contes, concerts, vermuts musicals, tallers... i acampades nocturnes als centres. Aquestes són algunes de les activitats que s'han organitzat  amb l'objectiu de mantenir actius els centres fins a l'obertura dels col·legis electorals.

A l’escola Teresa Miquel i Pàmies un grup de ciutadans han passat la nit de divendres a l’entrada de l'edifici i han organitzat activitats durant tot el dissabte per assegurar-se la presència de persones a totes les hores. "Estem lluitant perquè les escoles i instituts no es tanquin i poguem votar, que és el que volem", "estem tots junts per defensar la Democràcia", són algunes de les consignes que defensen els assistents. De cara a la nit i matinada de diumenge han previst mantenir-s'hi, mentre fan una crida a la mobilització ciutadana. "Cap a les 5 de la matinada ja hauríem d'estar tots desperts i atents", diu l'Àfrica Guzman, una de les que ha passat la nit al centre.

No ha faltat l'ajuda dels veïns i veïnes del passeig Misericòrdia, que s'han acostat al llarg del dia per portar provisions a tots aquells que estaven acampats.

A l’Institut Baix Camp també s'han organitzat actes durant tot el dia, després que unes vint-i-cinc persones hi hagin passat la nit. Ha estat en hores nocturnes quan els Mossos d’Esquadra s'hi han personat i han identificat algunes de les persones que hi eren. De cara a la propera nit, asseguren que tota resposta a la possible presència policial serà pacífica. "Pacifica, de diàleg i organitzada, perquè es consensuarà en assemblea", explica Martí Llaurador, un dels que ha passat la nit a l'institut.

A la tarda, la pluja que ha caigut no ha fet desistir a tots aquells que havien ocupat els col·legis reusencs. Al Joan Rebull des de l'AMPA s'han organitzat tallers i activitats esportives durant tot el dia.

Durant la tarda del dissabte també s'han afegit a les activitats altres centres sense èxit. Tant al col·legi Prat de la Riba com al General Prim s'hi han organitzat assemblees fora del recinte per debatre què fer i com actuar durant la nit, ja que des del centre no els han obert les portes.

I a la resta de  col·legis electorals, com al Pavelló Olímpic o a les escoles Rosa Sensat, Ciutat de Reus o Cèlia Ortiga, s'ha convocat els ciutadans directament a partir de les 5 del matí per evitar que es precintin.

Notícies relacionades