Back to top

Els robatoris a la pagesia baixen un 13% al territori

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

Resposta contundent de la Llotja de Reus a Unió de Pagesos, després que ahir els acusessin de ser els culpables dels baixos preus de l'avellana. Asseguren que marquen els preus de referència en funció de les directrius de la Taula dels Fruits Secs on, entre d'altres, hi participen la Generalitat i Joves Agricultors. Denuncien que Unió de Pagesos també forma part de la taula tot i que no hi han volgut participar mai. D'altra banda, avui hem sabut que els fets delictius en l'àmbit rural han descendit un 13% a la demarcació de Tarragona.

Bones notícies pel sector de la pagesia, els robatoris al camp han baixat un 13% durant l'últim any a la demarcació de Tarragona i un 16% al conjunt del país. Així ho reflecteixen els resultats del Programa Operatiu Específic del Món Rural després que s'hagi intensificat la vigilància a les zones rurals. 

Aquestes xifres les ha fet públiques avui el conseller d'Interior, Jordi Jané, en una visita conjunta amb Unió de Pagesos al centre d'emergències 112. Jané també ha fet valoració de la campanya de prevenció d'incendis forestals. Diu que malgrat aquest estiu hi han hagut més focs, s'han apagat més ràpid i això ha fet que no sobrepassin les 900 hectàrees cremades. També ha volgut deixar clar que perseguiran amb fermesa aquells que els provoquin. 

El conseller d'interior ha aprofitat la trobada per agrair als pagesos la seva col·laboració en l'extinció d'incendis.