Back to top

Els rucs es fan el seu lloc als Tres Tombs de Reus

LAURA ROIG

Èxit de participació en la vint-i-novena edició dels Tres Tombs a Reus, en què han desfilat pels carrers de la ciutat més de 250 cavalls i uns 150 carruatges. Des de l’organització afirmen que en els darrers anys ha anat creixent el nombre d’inscrits, fet que situa Reus en un referent a les comarques de Tarragona.

Encapçalats per una banda de música, i seguits dela GuàrdiaUrbanaMuntada, el carruatge de Sant Antoni i les autoritats, han començat a desfilar pel centre de Reus, nombrosos carros i genets exhibint els seus animals. Enmig de tots ells, un grup de 10 rucs sobre els quals hi han pujat els infants que han volgut participar a la festa dels Tres Tombs.

Entre els carruatges més curiosos, un que s’utilitzava per transportar carn, un altre que recollia les defecacions de les cases, i un darrer que s’usava en els enterraments.

Durant el recorregut, els participants han llençat caramels al públic, i al seu pas per la plaça dela PuríssimaSangs’ha fet la tradicional benedicció dels animals.