Back to top

Els sindicats critiquen l'exposició dels treballadors de Correus

Segons la UGT i Comissions Obreres, el nombre de casos de Covid-19 entre els treballadors de Correus és 6 vegades més elevat que al còmput general de la població.
correos

Els sindicats denuncien que durant les primeres setmanes de l’estat d’alarma no es van prendre les mesures adequades a Correus i que això ha comportat que s'hagin confirmat 11 casos de COVID-19 entre la plantilla a la demarcació de Tarragona.

Reclamen que es facin més torns per no exposar més als treballadors i denuncien que n'hi ha que es troben confinats a casa, en quarantena, davant la possibilitat que s'hagin vist exposats al virus.

De fet, una de els coses que critiquen CCOO i la UGT és que els treballadors són personal que tenen un elevat contacte amb la resta de la ciutadania, per la seva condició de repartidors i que per tant són un focus de possible contagi i de propagació

Sis cops més afectats

A la demarcació de Tarragona hi ha un miler de treballadors de Correus. Segons la UGT i Comissions Obreres, s’han registrat entre la plantilla 11 casos a la demarcació de COVID-19, el que representa més d’un 1%. Una xifra sis vegades superior a la de la resta de la població, que se situa rondant el 0,2% d'infectats. En el cas de la demarcació de Tarragona el focus més important ha tingut lloc a Valls on fins i tot s’ha forçat el tancament de l’oficina.

A tot Catalunya hi ha 177 casos confirmats entre els treballadors de Correus i hi ha 305 persones més en quarantena. Els sindicats consideren que la plantilla de Correus és la de major índex de contagis per coronavirus del país, després de la sanitària, amb més de 3.000 casos: 836 positius i 2.000 en quarantena a tot l'Estat. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades