Back to top

Els sindicats de professors rebutgen el Pla de Reobertura

Consideren que si s'obren els centres educatius aquests juny, no es podran garantir les mesures sanitàries exigides per la pandèmia.
Juan Carlos Feijoo, portaveu USTEC·Stes a Tarragona.

Diversos sindicats de professors com USTEC·STEs, CCOO, UGT i la Intersindical s'oposen al Pla de reobertura que ha anunciat la Conselleria d'Educació. Concretament, USTEC considera que si es tornen a obrir els centres no es podran garantir les mesures de seguretat sanitàries. A més, lamenten que se'ls ha deixat de banda a l'hora de prendre aquesta decisió.

Asseguren que d'aquesta manera la reobertura es farà "a corre-cuita" i això podria suposar un perjudici a l'hora de garantir les exigències sanitàries del moment. El portaveu d'USTEC·STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoo, defensa que "s'ha fet d'una manera improvisada i irresponsable a pocs dies d'acabar el curs".

Desconfien d'una possible ampliació de professorat

El sindicat també desconfia de la promesa del conseller d'ampliar el volum de professorat per tal de respondre a les necessitats de ràtios que exigeix la pandèmia. A la vegada, destaquen també que la COVID-19 ha permès posar en evidència les retallades que Ensenyament va patir l'any 2010.

Demanen que el curs s'acabi aquest juny de manera telemàtica i que es limitin molt els casos excepcionals que permetin obrir als alumnes.

Entrevista completa 

Paraules clau:

Notícies relacionades