Back to top

Els socorristes reclamen un conveni propi i més seguretat a les platges

Aquest diumenge, la plataforma SOS Socorristes, va començar la recollida de firmes per promoure una llei que reguli les mesures de seguretat i salvament aquàtic a les platges. A més, la iniciativa vetlla per la creació d'un conveni que representi la figura dels socorristes de platja.
Els socorristes de platja reclamen un conveni propi i més seguretat a les platges

El Sector de Socorrisme de la UGT ha impulsat la plataforma 'SOS Socorristes' amb l'objectiu de recollir signatures per a promoure una Iniciativa Legislativa Popular. L'objectiu és tramitar una llei que reguli les mesures de seguretat i salvament a les platges.

Actualment no hi ha cap llei que determini quants socorristes hi ha d'haver per platja. Els Ajuntaments del territori, a través de l'àrea que considera oportuna, decideixen com ha de ser el seu dispositiu. A més, no hi ha cap conveni que representi la figura dels socorristes de platja.

Moltes de les platges de Catalunya, i en especial de la Costa Daurada, manquen de socorristes degut a les condicions laborals. El sou mitjà d'un socorrista és de 900 euros al mes per 40 hores de treball setmanal.

Diumenge va començar la recollida de signatures i ja en porten més d'un miler. Es preveu que en dues o tres setmanes hi hagi el pes suficient per tal que el Ministeri d'Interior sigui conscient de la situació.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades