Back to top

Els taxis del Baix Camp se sumen a la protesta

Els Taxistes de Reus i Cambrils també demanen que es compleixi la llei que posa limitacions a les llicències de Vehicles de Turisme amb Conductor per tal que les plataformes com Uber o Cabify no facin sobrepassar la ràtio que marca la normativa.
Els taxis del Baix Camp se sumen a les reivindicacions contra els VTC

Més de 200 taxistes del Camp de Tarragona han recorregut aquest matí el trajecte des del Polígon Francolí de la capital provincial fins a la plaça Imperial Tàrraco, on han parat els cotxes durant gairebé una hora. El motiu, sumar-se a les manifestacions que s'estan duent a terme a tot l'estat i donar suport als companys del sector de les grans ciutats amb la problemàtica de les plataformes VTC. Els taxistes demanen que es respecti la proporció d'1 vehicle amb conductor per cada 30 taxis, una ràtio que segons diuen no s'està complint.

Andre Pardo és vicepresident de l'Agrupació de Taxis de Reus i explica que "nosaltres només demanem que es compleixi la llei, no demanem res més. No estem en contra de les VTC, del que estem en contra és de la il·legalitat, de la competència deslleial i de la discriminació i nosaltres pensem que estem sent discriminats enfront a les VTC".

Les plataformes com ara Uber i Cadify utilitzen llicències de Vehicle de Turisme amb Conductor, uns permisos que segons els taxistes no els pertoca, ja que, a efectes pràctics fan la mateixa feina que ells.

Joaquim Olive és president provincial dels taxistes i explica que "Tot i ser una mala època molt dolenta, donem suport als nostres companys de tot Catalunya i tot l'estat espanyol perquè defensem la mateixa qüestió. Cadascú ha d'estar al seu lloc, uns no tenen perquè la feina dels altres ni viceversa. La qüestió aquí és que els VTC no són taxis".

Els membres de les diferents agrupacions de Taxis del territori han decidit que durant el dia d'avui seguiran treballant amb normalitat. En funció del que esdevingui en els propers dies a nivell estatal però, continuaran mobilitzant-se la setmana vinent per seguir amb les reivindicacions.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades