Back to top

Els testimonis de les càrregues policials de l'1-O

Els testimonis de les càrregues policials fetes l'1-O expliquen a Canal Reus TV com es van viure, a diferents punts del Camp de Tarragona, aquests moments de màxima tensió
Els testimonis de les càrregues policials de l'1-O

El municipi més castigat del Baix Camp va ser Mont-roig, la Policia Nacional va arribar cap a les 5 de la tarda i tot i la resistència dels presents, els gasos lacrimògens els van fer cedir. ‘Hi havia molta gent gran que va aguantar l’inaguantable, fins que van llançar els gasos lacrimògens, llavors només es van poder protegir’, explica el cantant Fito Luri, testimoni directe de la càrrega que es va produir a Mont-roig del Camp.

Quan ja havien agafat les urnes, tot el poble va sortir al carrer per rebutjar la seva actuació. ‘Aquest fet va produir una gran sensació d’impotència i va ser una reacció espontània, per dir-los, marxeu de casa nostra, ens heu robat el somni, foteu el camp’.

 

Quan Merkel va trucar a Rajoy

De Camp de Tarragona, la ciutat que va patir les agressions més brutals va ser la capital, especialment l'Institut Tarragona. L'actuació va ser tan dura que fins i tot, el cop que va rebre Sergi Albarran, president d'ERC a Tarragona, va fer que la cancillera Merkel truques a Rajoy per demanar-li que rebaixes el tó.

‘Porto 6 o 7 punts al cap, i tinc la sort que, quan marxàvem, el meu amic Àlex va donar una empenta a un dels agents que em volia tornar a colpejar, però aleshores va ser ell qui va rebre’, explica Sergi Albarran, víctima de les càrregues policials a Tarragona.

A Reus els cossos policials no va arribar, però la intranquil·litat va ser constant, sobretot a partir del migdia. ‘A partir de les 12:00 hores hi va haver els primers avisos que venia la policia, vam estar en tensió tot el dia’, explica Marina Berasategui.

L'1-O ens ha deixat imatges que segur que mai no oblidarem. El que per molts era un dia amb molta il·lusió es va convertir en rabia i impotència per culpa de les actuacions policials.

Paraules clau:

Notícies relacionades