Back to top

Els treballadors de Bercose denuncien impagaments de l'empresa

La gran majoria són treballadors del servei de grua municipal o conserges i membres de seguretat en equipaments municipals de Reus com l'antic Hospital de Sant Joan, els museus de la ciutat o l'Estadi Municipal.

Els treballadors de Bercose, empresa que fins fa unes setmanes s'encarregava del servei de grua i dipòsit municipal i també de gestionar els auxiliars de seguretat de diferents equipaments municipals, denuncien que l'empresa fa mes i mig que no els paga les nòmines. La plantilla que té l'empresa a la ciutat, formada per una cinquantena de treballadors, explica que ja feia mesos que la companyia arrossegava problemes econòmics i que les darreres nòmines ja les havien cobrat de forma fraccionada.

Davant la manca d'informació facilitada per Bercose al consistori en el moment de renovar el contracte i els problemes econòmics de l'empresa, l'Ajuntament de Reus ha signat recentment un contracte d'urgència amb Builders 2015, empresa que es comprometia a subrogar a tota la plantilla.

De moment, però, els treballadors asseguren que molts d'ells fa setmanes que no tenen feina o se'ls obliga a fer vacances. A més, ja han rebut informacions per part de la nova concessionària de que aquesta no té cap intenció de pagar res del que els deu Bercose. També afirmen que estan sent coaccionats per part de supervisors de Builders 2015 per tal que demanin la baixa voluntària a Bercose i passin a ser treballadors no subrogats, perdent així l'antiguitat acumulada.

En aquest sentit, la plantilla ja ha portat el cas davant d'Inspecció de Treball i de Fiscalia, per aconseguir que Bercose, que es troba a punt d'entrar en un concurs de creditors, els hi pagui les mensualitats pendents.

Reunió amb l'alcalde

A més, aquest dilluns, una representació de la plantilla s'han reunit amb l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, per tractar la situació. Del batlle reusenc n'han extret el compromís que es reunirà amb la nova concessionària d'urgència, Builders 2015, per garantir que tots els treballadors seran subrogats, tal com estableix la llei.

Paraules clau:

Notícies relacionades